19:00

Ytterby IS

Referat: Älvängens IK - Ytterby IS

Vi har ju av tradition alltid haft svårt mot Ytterby genom åren, men idag tog vi tag i taktpinnen från första start.
Vi försöker spela oss ur alla lägen som vi bestämt på förhand, men vi slarvar en aning och då blir det lite onödiga kontringar och farliga lägen bakåt. Chaninat trycker in 1-0 i första perioden i snäv vinkel. I andra perioden slår Emmy en fantastisk passning till Julia som i fritt läge avslutar kallt till 2-0. Då känns det som om det skulle rinna iväg, men istället blir vi passiva i försvarsjobbet och låter deras tjejer med rejäla tillslag få alldeles för mycket tid. Pang och sen var det reducerat. Sen chockar vi med ett kanonskott då Sofia träffar rent och bollen flyger som en projektil i nättaket otagbart för målvakten. 3-1 och nu borde det rinna iväg. Men icke, istället är vi återigen passiva när deras skyttar lossar bössorna och nu gör de tre mål på raken. Underläge med några minuter kändes riktigt grymt, upp med två anfallare och kvitteringsjakt gällde. Vi bryter ett uppspel och bollen hamnar framför Mys fötter och hon avslutar kliniskt. 4-4 med minuten kvar, riktigt bra moral att kriga in kvitteringen!
Läxan blir att vi måste hjälpa våra målvakter, idag var det enbart långskott som var hotet och det kunde likaväl seglat in fler bollar. Vi måste ligga mycket närmre de tjejer man ser skjuter hårt, kommer bli oerhört svårt att vinna matcher framöver om vi släpper in 4 mål. Förövrigt var försvarsspelet riktigt bra, de spelade sig till väldigt få vanliga målchanser.
Framåt var det stundtals bra, men lite mer skärpa i passningarna så kommer vi skapa ännu mer lägen.
Riktigt kul att återigen möta Ytterby, vi har dem även i seriespelet vilket blir en riktig drabbning.